dijous, 28 d’abril del 2016

GR-1 ETAPA-8


Quan l'autocar ens deixa a Odèn fa un excel.lent dia primaveral presagi d'una bona caminada. Aquesta etapa continua resseguint, en una marxa bastant horitzontal els vessants de la Serra del Port del Comte en un traçat que ens acabarà portant al Coll de Jou des d'on iniciarem la mantinguda baixada final fins a Sant Llorenç de Morunys.
A l'igual que en el tram de l'etapa anterior que de Cambrils portava a Odèn, el traçat del GR-1 discorre per sota de la carretera, i mentre que aquesta última té un traçat que manté bastant l'horitzontalitat, el GR es veu obligat a anar travessant la capçalera de les valletes que donen origen a un gran nombre de barrancs excavats en el conglomerat. Alternant zones boscoses amb d'altres més esclarissades però sempre amb l'ambient rocós que predomina a la zona i desprès d'unes quatre hores de caminar, arribem al Coll de Jou.
Abans d'iniciar el descens fins a Sant Llorenç, alguns decidim anar a fer una ullada fins al Mirador del Tossal de la Creu del Codó, són uns tres quilòmetres afegits, però l'espectacle visual i les perspectives de l'orografia de la zona s'ho mereixen: el Clot de Vilamala, la Mola de Lord i una extensa visió que des de la Vall de Lord ens porta fins a Montserrat.
La baixada del coll fins a Sant Llorenç és potser l'única part mancada d'atractiu d'aquesta excel.lent etapa, discorre per una malmesa pista, molt pedregosa i de pendent incòmode. Finalment però els camps i l'entorn de Sant Llorenç de Morunys endolçeixen aquest final d'etapa i com sempre ja només toca recuperar forces amb un bon àpat i una becaina que farem ja de tornada a casa a l'autocar, això sí, fins que irremissiblement és connecti l'agrupació de cantaires, i aleshores gresca fins a Granollers.
                                     VIDEO etapes 7-8                 TRAK                  FOTOS

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada