dimecres, 10 de febrer del 2016

AVENC EMILI SABATE


Una nova incursió al món de l'espeleologia, i donada la nostra poca experiència amb aquesta pràctica de nou hem escollit una cavitat fàcil, l'avenc Emili Sabate, situat al Garraf. Es tracta d'un avenc que sembla ser és freqüentment utilitzat per a realitzar pràctiques d'espeleo, ja que per les seves característiques pot mostrar molts dels aspectes que ens podem trobar al subsol com ara poden ser els pous, sales, gateres i l'ambient de caverna en general.                              

  VIDEO      MAPA
Per arribar-hi cal anar a Castelldefels i arribant al punt on la carretera comença el tram de les Costes del Garraf, cal prendre la desviació a la dreta que posa Rat Penat a partir d'aquí i pel mig de zona urbanitzada seguirem les indicacions que ens porten al Parc Natural del Garraf, en menys de quatre quilòmetres arribarem a La Pleta una masia restaurada que és un centre d'informació del parc i on podrem aparcar. Seguirem caminant carretera amunt uns 10 minuts, un pal indicador ens assenyalarà l'inici del camí que porta a l'avenc, al qual hi arribarem en uns 4 o 5 minuts.
La boca d'entrada de l'avenc imposa una mica, és com una gran gola negre que et vol engolir, trobem un bon equipament i després de davallar per una vertical d'uns 20 metres, arribem al fons d'una gran sala força interessant per les seves dimensions. El que ve a continuació es tot un seguit de gateres on arrossegant-nos com a llangardaixos anem guanyant camí. Al llarg d'aquestes gateres trobem tres punt on l'estretor ens obliga a fer contorsions extremes, en particular l'última anomenada el Tap de Xampany. Tot aquest recorregut el trovem equipat amb cordes fixes en els punts que es produeix un desnivell. També cal dir que les persones corpulentes ho tenen un xic complicat per a superar les estretors. Finalment arribem a la sala terminal bastant grandota i amb interessants concrecions, ara ja només ens quedarà el retorn i passar pel punyetero Tap de xampany, perquè com deia algú no és qüestió de quedar-se a viure aquí.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada