dissabte, 10 d’octubre del 2015

GR-1 (ETAPA-1)


El GR-1 en el seu pas per Catalunya, travessa horitzontalment tot el territori descrivint un traçat sinuós que uneix Pont de Montanyana a la Ribagorça aragonesa amb Empúries al Golf de Roses, seran 380 quilòmetres que pensem fer al llarg de dos anys a raó d'una sortida mensual. Aquest sender s'el coneix també com a Sender Històric degut a que pasa per zones que a l'edat mitjana eren el límit de la Marca Hispànica, es a dir la frontera amb el territori guanyat als musulmans, a Catalunya se l'anomena també Sender Transversal.
En aquesta primera etapa anirem del Pont de Montanyana fins Corça i passarem per un dels indrets més singulars de la nostra geografia, el Congost de Mont-rebei, es tracta d'un camí excavat a la roca molt enlairat sobre la llera del riu, normalment el congost es troba inundat per les aigües de l'embassament de Canelles. Tot aquest tram de camí es troba equipat amb un cable  fixat a la paret que serveix de passamà. 
Superat el tram del congost el camí s'enlaira per superar un ressalt del vesant i a continuació ens porta de pujada al refugi de Mas Carlets, actualment lliure i una mica malmès. Del refugi el camí ens obliga a fer una forta sifonada que posa a prova les cames, es un tram molt pedregós però com sempre passa traçat amb saviesa. Finalment arribem al costat de l'ermita de La Pertusa on trobem la pista que ve de Corçà. Si volem visitar l'ermita, un sender ens permet recorre el curt tram de carena rocosa. A l'entrada del petit poble de Corçà i trobarem un bar. 
                                       VIDEO                     FOTOS                       TRAK

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada