diumenge, 26 de juliol del 2015

PUIG CARLIT (PEL CIRCUIT DELS DOTZE ESTANYS)

Un any més i un cop acabat el nostre caminar pels GR de Catalunya, i per acabar la temporada, fem una sortida a un cim del Pirineu. L'any passat va ser el Vallibierna i aquest any el cim escollit és el Carlit, fàcil i proper. La calor que està fent aquest mes de juliol, a fet que molts del grup es facin enrere i no vinguessin a la sortida, per aquest motiu dels més de trenta que normalment sòm, acabarem sent-ne dotze (rodó, un estany per cadascun).
En arribar a la Bollosa amb el bus transfer que fa de pont amb l'àrea d'aparcament (5 euros A/T) fa un dia agradable i per aquí dalt la calor no es fa notar, és per això que no podem deixar de comentar la calor que deuen estar patint tots els que no han vingut i que ja ens els imaginem amb el xip estiuenc buscant lloc a la platja per estendre la tovallola.
A causa de l'orografia l'ascensió al Carlit té dues parts molt diferenciades, una primera part ens fa discorre a través d'una extensa i planera conca lacustre i que ens acaba deixant al peu dels primers contraforts de la muntanya. Aquesta primera part la fem per camins molt ben senyalitzats i fàcils de caminar, de fet hi ha dos circuits, un de curt que es fa en unes 2:30 h, hi un altre anomenat dels dotze estanys que es fa en 5:00 h. Nosaltres farem aquest últim perquè és el que s'acosta al peu del vessant del Carlit en la seva ruta normal. Per aquests dos fàcils circuits dels estanys cal tenir en compte que per tractar-se de terrenys planers amb una orografia molt modulada sense accidents remarcables, en cas de boira pot comportar-nos problemes d'orientació.
La segona part de l'excursió, canvia radicalment, la inclinació de la muntanya va augmentant progressivament i en algun trams rocosos ens cal ajudar de les mans per fer curtes grimpades. Un cop al cim, tot l'esforç es veu compensat per tot un extens panorama que abasta totes aquestes àrees farcides de llacs (Bollosa-Lanoux-Camporrels...) així com uns serrats horitzons de l'Ariege mes agresta. (Rulhe-Alba-Coma d'Or-Estany Faury...)
                    VIDEO                     TRAK                      MAPA                         FOTOS




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada